Politie schrijft 92 bekeuringen uit voor negeren rode kruisen op A1

803

DRIEBERGEN – De politie heeft maandag 29 juni op de A1 op knooppunt Beekbergen 92 automobilisten bekeurd voor het negeren van de rode kruisen. De parallebaan richting Amersfoort was die namiddag in verband met een gekantelde vrachtwagen helemaal afgesloten.

PolitieNa het ongeval werd voor de veiligheid van de hulpverleners de gehele rijbaan afgesloten en daarvoor plaatste Rijkswaterstaat rode kruisen boven de snelweg.

Een groot aantal automobilisten negeerde echter deze rode kruisen. Ook de aanwezigheid van een opvallende politieauto van de Landelijke Eenheid kon hun gedrag niet beïnvloeden. Menig automobilist reed de agenten bijna de vouwen uit de broek. 92 overtreders zijn op kenteken bekeurd en kunnen binnenkort een bekeuring van minimaal 230 euro op hun deurmat verwachten. Blijken het recidivisten, dan kan dat bedrag nog hoger uitvallen.

Handhaving

Rijkswaterstaat en politie zijn eerder dit jaar overeengekomen de handhaving op het negeren van het rode kruis te intensiveren. Dat betekent dat de politie op dit soort locaties extra alert is op automobilisten die de kruisen negeren.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief