90% weggebruikers tevreden over nieuwe hectometerbordjes

428

Rijkswaterstaat gaat deze week verder met het plaatsen van hectometerbordjes met snelheidsaanduiding op alle snelwegen. Eerder dit jaar werden deze al geplaatst op de A1, A2, A4, A12 en A15. Uit een eerste evaluatie blijkt dat zo’n 90% van de weggebruikers tevreden is over de nieuwe hectometerbordjes en dat ze zich zekerder voelen over de geldende snelheid.

Hectometerbordjes krijgen aanduiding van maximale snelheidTot december 2014 worden op alle snelwegen de hectometerbordjes op elke hele kilometer vervangen door hectometerbordjes voorzien van een snelheidsaanduiding. De werkzaamheden worden zoveel gecombineerd met andere wegwerkzaamheden. Uiteindelijk zijn er dan in totaal ruim 5.000 nieuwe hectometerbordjes geplaatst. De kosten bedragen voor het hele autosnelwegennet ca. 2,3 miljoen euro.

Links en rechts

Bij wegen met drie of meer rijstroken worden de hectometerbordjes ook links van de weg voorzien van een snelheidsaanduiding. Op de spitsstrooktrajecten worden de hectometerbordjes niet aangepast, omdat hier de snelheid frequent met kantelwalsborden wordt aangegeven. Rijkswaterstaat beperkt de verkeershinder door zo veel mogelijk ‘s nachts te werken. Weggebruikers zijn eerder dit jaar geïnformeerd over de invoering van deze hectometerbordjes.

Op 48 procent van de snelwegen in Nederland kan nu 130 km worden gereden. In de toekomst komen er steeds langere trajecten met één maximumsnelheid. De verhoging van de snelheid naar het wettelijke maximum van 130 vindt plaats als de regels voor verkeersveiligheid, milieu en natuur daarvoor ruimte bieden. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief