76 miljoen voor LNG ‘break bulk’ installatie op Gate terminal

513

ROTTERDAM – Gate terminal (hoofdaandeelhouders Gasunie en Vopak) heeft een financieringsovereenkomst van 76 miljoen euro afgesloten met de Europese Investeringsbank (EIB) en vier andere. De financiering de uitbreiding van de Liquefied Natural Gas (LNG) ‘break bulk’ infrastructuur en diensten op Gate terminal in de haven van Rotterdam.

76 miljoen voor LNG ‘break bulk’ installatie op Gate terminalDe investering in deze ‘break bulk’ infrastructuur moet een impuls geven aan het gebruik van LNG als een schonere brandstof voor de transportsector in Nederland en Noordwest-Europa. De nieuwe infrastructuur wordt aangelegd naast Gate terminal. De ceremoniële ondertekening van de financieringsovereenkomst vond plaats in Rotterdam.

Klaar in 2016

De start van de bouw van de nieuwe break bulk infrastructuur staat later dit jaar gepland. De oplevering van de installatie en de start van de eerste dienstverlening staan gepland voor de eerste helft van 2016. Gate terminal wordt uitgebreid met een extra havenbekken. De Haven van Rotterdam financiert het havenbekken en dit maakt met een maximum capaciteit van 280 slots per jaar, de distributie van LNG voor kleinschalig gebruik mogelijk. Als launching customer speelt Shell een belangrijke rol in de verwezenlijking van dit project.

In januari 2014 startte Gate een laadstation voor tankwagens en containers met een totale capaciteit van 5.000 tankwagens per jaar. (Bron: Gate Terminal)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief