74 vluchtelingen met slechts hooi en stro dagen in vrachtwagen

801

WERNBERG-KÖBLITZ – De Duitse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in een vrachtwagen 74 Koerdische vluchtelingen uit Irak en Syrië aangetroffen. Ze zaten dagen achtereen in de truck en mochten deze tijdens de reis vanuit Turkije niet verlaten.

Politie vindt 74 vluchtelingen in vrachtwagenDe vluchtelingen verkochten in hun thuisland vrijwel alles om de hoge kosten van 6.000 tot 10.000 dollar per persoon te kunnen betalen. Voor een deel van de vluchtelingen begon de reis al in augustus 2014.

Hooi en stro

De aangetroffen vluchtelingen behoren tot een religieuze minderheid, werden vervolgd en vreesden voor hun leven. Nadat ze in het vluchtelingenkamp aankwamen, gingen ze met hun paspoort richting de grens van Turkije. In Istanboel werden ze met z’n allen in de vrachtwagen gestopt. In de truck lag alleen wat hooi en stro en blikjes voor de dagelijkse behoefte. De mannen, vrouwen en kinderen mochten de truck tijdens de reis niet verlaten. Pas in de omgeving van Wernberg jaagde de vrachtwagenchauffeur de vluchtelingen uit de truck en reed weg.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief