7,11 euro tol voor vrachtverkeer A15 en Blankenburgverbinding

751

DEN HAAG – Het vrachtverkeer gaat in de toekomst voor het rijden op de verlengde A15 en de Blankenburgverbinding 7,11 euro tol betalen. De ministerraad stemde op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu in met het wetsvoorstel.

Minister: ‘Nog geen alternatief gehad voor huisvuil binnenvaart’In het wetsvoorstel is vastgelegd dat de tol vervalt zodra de voor de aanleg benodigde tolopbrengsten binnen zijn. Voor beide verbindingen blijft een bestaand gratis alternatief voor het verkeer behouden.

1,1 miljard

De Blankenburgverbinding wordt tussen 2022 en 2024 in gebruik genomen. De opening van de verlengde A15 is tussen 2019 en 2021 voorzien. Voor beide projecten is het toltarief 1,18 euro voor personenauto’s en 7,11 euro  voor vrachtauto’s.

De tolopgave voor de Blankenburgverbinding is 315 miljoen euro en voor de verlengde A15 287 miljoen euro. De Blankenburgverbinding kost in totaal ruim 1,1 miljard euro, de verlengde A15 840 miljoen euro.

Belangrijk

De verlengde A15 in het oosten van het land is een belangrijke verbinding voor met name het goederentransport naar Duitsland. Vanwege het belang voor de regio draagt de regio zelf ook bij aan de verlenging van de A15. De weg eindigt nu nog in een weiland waarna het vrachtverkeer is aangewezen op het onderliggende wegennet. Het bereikbaar houden van de Rotterdamse regio is van groot belang voor de bereikbaarheid, leefbaarheid en economische activiteiten. De Blankenburgverbinding maakt dit mogelijk. De Blankenburgverbinding is een tunnelverbinding die de A20 en de A15 ten westen van Rotterdam met elkaar verbindt.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief