5,5 miljoen van EU voor beter spoorvervoer haven Rotterdam

613

ROTTERDAM – Het EU TEN-T programma trekt ruim 5,5 miljoen euro uit voor studies ter oplossing van de belangrijkste knelpunten voor het goederenvervoer per spoor in de Rotterdamse haven. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam helpt dit de toegang van het railvervoer tot de haven te verbeteren. ‘De capaciteit van de Calandbrug moet worden vergroot om de toenemende vraag naar goederentransport bij te kunnen houden.’

VVD wil Calandbrug verleggen voor betere doorstroming spoorHet project omvat de studies (selectie route, MER en concept beslissing route) gericht op het wegnemen van spanningen in het verkeer van en naar de haven. Hierdoor kan het westelijk deel van de haven meer vracht verwerken en voldoen aan de toenemende vraag op middellange en lange termijn.

Het project is met hulp van externe adviseurs geselecteerd voor een EU-bijdrage onder de ‘TEN-T Multi-Annual Call 2013’, prioriteitsprojecten. De implementatie wordt gevolgd door INEA, de ‘Innovation and Networks Executive Agency’ van de Europese Commissie.  Het project moet december 2015 zijn afgerond. (Bron: Haven Rotterdam)

Meer nieuws over de Calandbrug:
VVD wil Calandbrug verleggen voor betere doorstroming spoor
Mansveld onderzoekt mogelijkheden Calandbrug

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief