500 kilo cocaïne in container

745

De politie heeft in de Rotterdamse haven een container met ongeveer 500 kilo cocaïne in beslag genomen. Zes verdachten zijn aangehouden.

500 kilo cocaïne in containerDe container kwam 22 mei in de haven van Rotterdam aan waarna deze door de politie in beslag werd genomen. De cocaïne zat verstopt tussen een lading limoenen en was afkomstig uit Brazilië.

Aanhoudingen
Na uitgebreid onderzoek konden de afgelopen weken zes verdachten worden aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van verdovende middelen. Een 57-jarige man uit Kesteren, een 65-jarige man uit Rhoon, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 67-jarige en een 58-jarige Rotterdammer zitten nog vast. Een 61-jarige man uit ’s Gravendeel is inmiddels in afwachting van het onderzoek in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.

Drugs vernietigd
De cocaïne, ter waarde van ongeveer 16 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd. Het onderzoek naar de vondst wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meer nieuws over zeevaart