359 nieuwe parkeerplaatsen voor trucks op de Tweede Maasvlakte

666

ROTTERDAM – Het Havenbedrijf Rotterdam gaat op de Tweede Maasvlakte een grootschalige truckparking en moderne voorzieningen voor chauffeur en vrachtwagen aanleggen. Met de 359 nieuwe parkeerplaatsen op de Maasvlakte Plaza verdubbelt het aantal betaalde parkeerplaatsen voor trucks in de Rotterdamse haven tot 700. Het Havenbedrijf verwacht dat Maasvlakte Plaza in 2017 wordt geopend.

359 nieuwe parkeerplaatsen trucks op Tweede MaasvlakteVan de 359 parkeerplaatsen op Maasvlakte Plaza zijn rond de tachtig plaatsen geschikt voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen (ADR). Ook komen er voorzieningen voor trailers, ECO-combi’s (extra lange vrachtwagens), koelcontainers en bijzondere transporten. Naast de truckparking komt een centraal gelegen gebouw met de voor dit park gewenste voorzieningen (horeca, uitgebreid sanitair en in de toekomst ‘Virtual Gate’ functies), aangevuld met kantoorvoorzieningen.

Virtual Gate

De aanleg van Maasvlakte Plaza past in het beleid van het Havenbedrijf om de beveiliging van geparkeerde trucks te verbeteren en de overlast ervan te verminderen. Het Havenbedrijf ziet in Maasvlakte Plaza tevens een mogelijkheid om de innovatie van het logistieke proces een impuls te geven. ‘Door de centrale ligging, vlakbij de grote containerterminals, kan Maasvlakte Plaza in de toekomst gebruikt worden in de doorontwikkeling van het principe van de ‘Virtual Gate’, waarbij allerlei inspecties en douane- en administratieve handelingen optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd’, aldus COO Ronald van het Havenbedrijf. ‘Dat kan door de uniformiteit in het logistieke proces te verbeteren.’

Truckparking Rotterdam

De Rotterdamse haven heeft sinds 2012 de beschikking over drie truckparkings.  Truckparking Waalhaven heeft een capaciteit van 124 parkeerplaatsen. Truckparking de Punt in de Botlek en Truckparking Distripark Botlek hebben allebei een capaciteit van 85 parkeerplaatsen. Sinds de opening van deze betaalde parkeerplaatsen is de veiligheid van geparkeerde vrachtwagens aanzienlijk verbeterd en de hinder afgenomen.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief