233 vrachtwagens te hard bij transportcontrole A67

637

Op de A67 ter hoogte van de Diamantweg vond woensdagmorgen en -middag 16 april een Integrale Transport Controle (ITC) plaats. In totaal reden 289 voertuigen te hard; daarbij ging het om 233 vrachtwagens en 56 personenwagens.

De controle richtte zich voornamelijk op de vrachtauto’s en werd naast de technische staat van een voertuig ook gelet op zaken als lading en of de (auto)papieren in orde zijn. In Politieautototaal werden 25 vrachtwagens en 61 personenauto’s gecontroleerd op het parkeerterrein aan de Diamantweg. Er werden dertig bekeuringen geschreven voor onder meer te gladde banden, niet handsfree bellen, rijden met vals kenteken, vervallen APK en ontbreken buitenspiegel. Ruim 6.000 euro werd geïnd aan nog niet betaalde geldboetes. Een vrachtwagen verkeerde in slechte technische staat, dat deze niet verder mocht rijden en ter plaatse moest worden getakeld en afgevoerd.

Bij de controle werd ook een 36-jarige automobilist uit Malta aangehouden. Hij vervoerde in zijn voertuig met Duits kenteken een lading van maar liefst 61 kilogram gedroogde henneptoppen. Deze zaak is nog in onderzoek. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neemeen abonnement op de nieuwsbrief