182 binnenvaartondernemers zien Kredietunie wel zitten

496

Ruim zestig procent van de binnenvaartondernemers die deelnamen aan een enquête van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) naar de oprichting van een Kredietunie Beroepsbinnenvaart staat daar positief tegenover. Dat zijn 182 binnenvaartondernemers.

182 binnenvaartondernemers zien Kredietunie binnenvaart zittenBLN concludeert na aanleiding van het onderzoek dat er voldoende draagvlak is voor de opstart van een Kredietunie. Daarom gaat de stuurgroep ‘Oprichting Kredietunie’ van BLN-Koninklijke Schuttevaer een initiatiefgroep aanstellen die verantwoordelijk wordt voor de daadwerkelijke oprichting van de Kredietunie.

Cijfers

Negentig procent vindt het oprichten van een Kredietunie beroepsbinnenvaart een goed plan. Ruim zestig procent wil participeren in een Kredietunie, hetzij financieel, hetzij met kennis of coaching. Ruim 72 procent zegt minimaal 1.000 euro te willen bijdragen voor het verwerven van het lidmaatschap. Van deze potentiële leden geeft ruim 78 procent aan naast de eenmalige bijdrage eenmalig of per jaar een bedrag beschikbaar te stellen aan de centrale kas. Dit betreft een lening, die de binnenvaartondernemer met rente terug krijgt. Het bedrag dat de meesten (57,4 procent) beschikbaar willen stellen bedraagt tussen de 10.000 en 25.000 euro. Ruim elf procent denkt aan een bedrag tussen 25.000 en 50.000 euro, meer dan 100.000 euro wil nog geen twee procent geven. Ruim tweederde wil het bedrag maximaal vijf jaar ter beschikking stellen. (Bron: BLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief