150.000.000-ste teu voor ECT

648

ECT heeft vandaag in Rotterdam de 150 miljoenste teu overgeslagen sinds haar oprichting in 1967. ECT is daarmee de eerste containerterminaloperator in Europa die deze mijlpaal bereikt.

150 miljoen teu komt volgens ECT overeen met een rij containers van ruim 900.000 kilometer lang. ‘Oftewel van hier naar de maan en terug en dan nog een paar keer de wereld rond.’

Ernstige zorgen over vertragingen voor de binnenvaart bij ECTTeamwork

Voor president-directeur Jan Westerhoud symboliseert de mijlpaal van 150 miljoen teu de kracht van teamwork. ‘Van onze medewerkers die 24 uur per dag, 7 dagen per week het lossen en laden organiseren én met onze klanten die ECT al bijna vijftig jaar het vertrouwen geven.’

Vanaf 1967

De allereerste container sloeg ECT in 1967 over in de Eemhaven, het havengebied dicht bij de stad, nu de ECT City Terminal. Het zwaartepunt van de containeroverslag ligt tegenwoordig echter op de Maasvlakte, waar ECT als pionier al in de vorige eeuw het concept van de geautomatiseerde terminal introduceerde op de ECT Delta Terminal. In 2008 volgde op de Maasvlakte de Euromax Terminal Rotterdam. De ECT Delta Terminal en de Euromax Terminal Rotterdam kunnen de grootste schepen ter wereld afhandelen.

Investeren

ECT zegt continu te investeren. Met name met het oog op de snel doorzettende schaalvergroting in de containerscheepvaart. ‘Op de ECT Delta Terminal loopt een groot investeringsprogramma in onder andere nieuwe kadekranen, hybride Automatisch Gestuurde Voertuigen (AGV’s) en Automatische Stapelkranen (ASC’s). Onlangs is aan de zuidzijde van de ECT Delta Terminal de Amazonehaven verbreed, zodat ECT ook hier onder praktisch alle omstandigheden de allergrootste schepen kan ontvangen.’ (Bron: ECT)

Meer nieuws over ECT:
Ernstige zorgen over vertragingen voor de binnenvaart bij ECT
ECT-medewerkers krijgen tot acht jaar cel voor cocaïnesmokkel
VRC: ‘Onvoldoende personeel en opbouw van kranen bij ECT’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief