142 Filippijnense stagiaires voor Nederlandse rederijen

624

Vijftien rederijen hebben van 2 tot en met 19 april in Palompon op de Filippijnen, 142 stagiairs geselecteerd, 66 leerling-stuurlieden en 76 leerling-werktuigkundigen. De selectie was de twaalfde lichting stagiairs van het samenwerkingsverband tussen de Filippijnse zeevaartschool Palompon Institute of Technology (PIT) en de KVNR.

142 Filippijnense stagiaires voor Nederlandse rederijenSinds het begin van de samenwerking in 2001 selecteerden 26 rederijen 1.335 stagiairs Dat de samenwerking tussen PIT en KVNR niet alleen resulteert in de beschikbaarheid van goed opgeleide stagiairs, maar ook op de langere termijn effectief is, blijkt uit het feit dat van de voorgaande 11 lichtingen circa tweederde nog bij de rederijen in dienst is als officier of stagiair. Het is de verwachting dat nog dit jaar de eerste van PIT afkomstige officier wordt aangesteld als hoofdwerktuigkundige.

De samenwerking tussen PIT en KVNR wordt op onderwijskundig vlak ondersteund door het Scheepvaart en Transport College (STC) uit Rotterdam. Door PIT, STC en KVNR wordt in Palompon ook het trainingscentrum NSTC beheerd, dat de cursussen aanbiedt die nodig zijn voor het behalen van de eerste bevoegdheid als wachtstuurman of wachtwerktuigkundige. Vanuit STC worden deze activiteiten vanaf het begin vormgegeven door de heer Jan Willem Verhoeff. Als waardering voor zijn jarenlange en toegewijde inzet werd namens de KVNR door Tineke Netelenbos aan Jan Willem Verhoeff een passend cadeau aangeboden.

Bron: KVNR