100ste MBO-diploma machinist

1133

ROTTERDAM – Op het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College (STC) is dinsdag het honderdste MBO-diploma Machinist Railvervoer uitgereikt. De honderdste gediplomeerde maakt deel uit van de derde lichting MBO’ers die de opleiding heeft afgerond.

100ste MBO-diploma machinistVertegenwoordigers van diverse railbedrijven waren aanwezig om te zien hoe Hellen van Dongen, directeur openbaar vervoer en spoor van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het honderdste certificaat overhandigde aan Lianne van Enkhuizen (19). Daarnaast reikte zij de prijs voor de beste MBO’er van deze jaargang uit aan Ivo Laeven (23 jaar).

Vanaf 2011

Het STC startte in 2011 als eerste MBO-opleider in Nederland met deze opleiding. De MBO niveau 3 opleiding is ontwikkeld op verzoek van en in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.

De MBO’ers hebben in twee jaar hun diploma en hun machinistenkwalificatie gehaald. De wettelijke verplichte VVRV-examens maken deel uit van de opleiding. MBO’ers kunnen na hun opleiding aan de slag bij een goederenvervoerder, personenvervoerder of spooraannemersbedrijf.

Speciale bijeenkomst

Op woensdagochtend 15 juli organiseert het Scheepvaart en Transport College nog een extra bijeenkomst. Geïnteresseerden in de MBO-opleiding Machinist Railvervoer zijn tussen 10.00 tot 12.00 uur harte welkom  op de locatie aan de Soerweg 31 in Rotterdam. Docenten geven voorlichting en het is mogelijk om zich aan te melden voor de opleiding.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief