iF-Design-Award voor Mercedes Actros

1904

De nieuwe Mercedes-Benz Actros heeft de iF-Design-Award voor vormgeving gewonnen. Bijna vijftig experts afkomstig uit de vormgeving, de industrie en educatie, kozen uit 3.000 inzendingen hun favoriet.

mercedesactrosDe Actros won volgens de jury vanwege de hoge kwaliteit en de ergonomie van het interieur en het consistent doorvoeren van de vormgeving van het exterieur bij alle varianten van de Actros.
Volgens Kai Sieber, hoofd afdeling design van Mercedes-Benz Trucks & Vans, is de iF-Design-Award een belangrijke prijs en fantastische bekroning voor zijn dagelijkse werk.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros won eerder al de ‘red dot design award’ van het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, de ‘German Design Award 2013’ in de categorie transport en de ‘Focus in Gold 2012’ van het Design Center Stuttgart.

De iF-Design Award is zestig jaar geleden in het leven geroepen door het in Hannover gevestigde ‘International Forum Design’ en tentoonstellingen van overal ter wereld. Ieder jaar worden de prijzen voor excellente vormgeving uitgereikt in de categorieën ‘Product’, ‘Communication’ en ‘Packaging’.