Havenbedrijven werken samen met universiteiten in SmartPort 2.0

916

ROTTERDAM – Het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven gaat intensief samenwerken met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Delft in SmartPort 2.0. Michiel Jak (45) is aangesteld als algemeen directeur van SmartPort 2.0.

Havenbedrijven werken samen met universiteiten in SmartPort 2.0Naast de twee universiteiten zijn ook de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs de founding partners van deze unieke samenwerking. Doel is het actief ontwikkelen, bundelen en investeren in kennis die van belang is voor het havengebied om de kansen te benutten die de internationale ontwikkelingen bieden.

Roadmaps

SmartPort2.0 richt zich op een aantal uitdagingen waar de Rotterdamse havengemeenschap de komende jaren op gaat inspelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bereikbaarheid en ontsluiting van het havengebied, het gebruik van “big data” en de rol van de Rotterdamse haven in de circulaire economie.

Jak gaat de komende maanden de ontwikkeling van diverse zogenaamde roadmaps verder met de betrokken partijen en hoogleraren uitwerken tot een breed gedragen strategie en een aansprekend actieprogramma. Jak: ‘Roadmaps werken als een kompas waarmee koers wordt gehouden en iedereen weet waar we voor gaan.’

Versterking

SmartPort 2.0 streeft naar een intensieve samenwerking met lopende initiatieven in zowel regionaal als internationaal verband. Het bouwt voort op de opgedane ervaring en versterkt het reeds aanwezige innovatie-ecosysteem in en rond de haven substantieel . ‘Met de betrokkenheid van twee wereldwijd vooraanstaande universiteiten op het gebied van haven gerelateerd onderzoek met excellente onderzoekers heeft SmartPort 2.0 een unieke kennispositie,’ benadrukt Jak.

SmartPort 2.0 moet zich ontwikkelen tot dé centrale organisatie en verbindende schakel tussen universiteiten en bedrijven die actief en langdurig investeert in kennisontwikkeling van belang voor de haven. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief